This is an archived copy!
Skip to content


Info

Ohjelmistotuotanto on Turun yliopiston Informaatioteknologian laitoksen Tietotekniikan, elektroniikan ja tietoliikennetekniikan DI-koulutusohjelman suosituin pääaine. Ohjelmistotuotannon oppiaine kouluttaa monialaisia osaajia ohjelmistoteollisuuden tarpeisiin ja suorittaa kansainvälistä tutkimusta ohjelmistotekniikassa.

Turun yliopiston Tietotekniikan, elektroniikan ja tietoliikennetekniikan koulutusohjelma opettaa diplomi-insinöörejä Varsinais-Suomen IT-teollisuuden tarpeisiin. Ohjelmistotuotanto on yksi koulutusohjelman viidestä pääaineesta. Koulutusohjelman vuosittainen sisäänotto on n. 50 opiskelijaa, joista puolet suuntautuu ohjelmistotuotantoon. Pääaineessa on siis n. 200 opiskelijaa.

Ohjelmistotuotanto kouluttaa asiantuntijoita vaativien ohjelmistokokonaisuuksien toteutukseen kattaen koko ohjelmistotuotannon elikaaren. Hyvän ohjelmointitaidon lisäksi opiskelijalle annetaan monipuoliset tiedot ohjelmointimenetelmistä, ohjelmistoarkkitehtuurisuunnittelusta ja ohjelmistotuotannon menetelmistä. Opetus perustuu alan teorioiden sekä modernin ohjelmistotuotannon käytännön tarpeiden yhdistelmälle. Opiskelijoilla on lisäksi käytössään Turun yliopiston kattava sivuainevalikoima mm. luonnotieteiden, liiketaloustieteiden ja teollisen tuotteistamisen aloilta.

Opetuksen lisäksi oppiaine harjoittaa monipuolista tutkimustoimintaa ohjelmistotuotannon sekä -tekniikan aloilla. Pääpainopisteet oppiaineen tutkimustoiminnassa ovat 1) ohjelmistoliiketoiminnan sekä ohjelmistotuotannon menetelmien yhteistoiminta, jossa oppiaine tekee yhteistyötä Turun kauppakorkeakoulun Innovaatioiden ja yrityskehityksen osaston (BID) kanssa, ja 2) Laadunvarmistuksen ja ohjelmistometriikan menetelmät.

Oppiaine käy jatkuvaa dialogia alueen yritysten, oppiaineen alumnien sekä tietenkin opiskelijoiden kanssa. Pienempien, alueen yrityksille suunnattujen tilaisuuksien lisäksi oppiaine on mukana järjestämässä vuosittaista Turku Agile Day -tapahtumaa.